Irkçılığa Karşı Festivale Katılım Çağrısı 2012

Irkçılığa Karşı Festivale Katılım Çağrısı

17-19 Ağustos 2012, Blücherplatz, Berlin-Kreuzberg

„Irkçılığa Karşı Festival“ ittifakı, Almanya genelinde ırkçılığa, ayrımcılığa ve dışlamalara karşı kamuoyu yaratmak isteyen ve adil bir toplum için mücadele eden gruplar ve bireylerden oluşmaktadır.

Açığa çıkan (NSU) Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü’nün işlemiş olduğu cinayetler serisi sonrasında dahi toplumda ırkçılık üzerine genel olarak aydınlatıcı bir tartışma yapılmadı. Üstelik kriz döneminde sosyal eşitsizlik tüm dünyada arttı. Bu, Almanya’daki ırkçılığı şiddetlendirdiği gibi farklı biçimlerini de yeniden şekillendirdi. İnsanlar her gün – devlet kurumlarında, medyada, bilim dünyasında, konut ve işgücü piyasasında, eğitim sisteminde ve sanat ile kültür alanında – ırkçılıkla mücadele ediyor.

Bu bağlamda „Irkçılığa Karşı Festival“ ırkçılığı görünür ve tartışılır kılmak icin, buna karşı ne yapabiliriz kaygısından yola çıkan Almanya genelinde bir platform olarak düşünüldü. Bu alanı siyasal ve kültürel olarak şekillendirmek isteyen herkes davetlidir: buluşmak, bilgi alışverişinde bulunmak, tartışmak, güçlenmek, müzik yapmak, eğlenmek ve dahasını istiyoruz – yaşlısıyla genciyle. İlgilenen herkes doğrudan ve aktif olarak katılmak için ve adil bir toplum fikri ile daha fazla mesgul olmak için davetlidir.

Tüm ilgilileri festivale davet ediyoruz. Yıllık olarak düzenlenmesi planlanan „Irkçılığa Karşı Festival“in ilkinde parolamiz „örüntülenmektir.“ (Vernetzung). Nasıl daha iyi bir sekilde örüntülenebiliriz? Bu konuda şimdiye kadarki deneyimlerimiz nelerdir? Peki zorluklar, celişkiler ve siyasal iddialar nelerdir? Almanya’daki toplumsal eşitsizliklere karşı nasıl ortak bir politika geliştirilebilir? Ve nasıl birbirimizi güçlendirebilir, dayanışma ve özörgütlenmeleri yaratabiliriz?
Gelin bu sorulara birlikte yanıt bulalım!

Festivale destek veren gruplar:
Allmende e.V. – Haus alternativer Migrationspolitik und Kultur,Gays & Lesbians aus der Türkei/ Türkiyeli Escinseller Dernegi (GLADT e.V.),Kurdistan Kultur- und Hilfsverein (KKH e.V.),Migrationsrat Berlin Brandenburg (MRBB),Reclaim Society,ReachOut – Opferberatung und Bildung gegen Rechtsextremismus, Rassismus und Antisemitismus,Kampagne für Opfer rassistischer Polizeigewalt (KOP),Afrique-europe interact,Amaro Foro,Movement in Motion,Flüchtlingsinitiative Berlin Brandenburg (FIBB e.V.),Initiative Grenzen-Los!,Street Roots,Der kurdische Elternverein (YEKMAL),Dersim Gemeinde e.V.,Türkiyeli Komünistler,Gruppe Soziale Kämpfe (GSK),Antirassistische Initiative (ARI),Autonome Antifa Neukölln (AAN),Berliner VVN-BdA e.V.,VIA-Regionalverband Berlin/Brandenburg e.V.,Bündnis gegen Rassismus,Bündnis „Zusammen handeln“ gegen rassistische Hetze und soziale Ausgrenzung!”,Bündnis gegen Lager,Bündnis gegen das Schweigen,Iranischer Flüchtlinge in Berlin e.V.,Halk Kültür Evi / Volkskulturhaus Bad Kreuznach,Özgürlük ve Dayanisma Almanya/Freiheit und Solidarität,The VOICE Refugee Forum Germany – Flüchtlinge und Asyl in Deutschland,Gesellschaft für politische Bildung und Partizipation UG